Bancuri.ucoz.com 

Recomanda site-ul
Va Recomandam
Meniul Site-ului
Recomandari
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Forma intrarii
Principala » 2011 » Mai » 24 » Jurnalul unui bancher lll

Yahoo Messenger Recomanda banc pe Yahoo Messenger
0:03 AM
Jurnalul unui bancher lll
*Frate, am vrut si eu o data’n viata sa aplic o lege data de aia din BNR... ca cica sa ne cunoastem clientela, sa fim atenti cui dam credite, ca risk management etc. A venit o fatuca la noi sa ia imprumut. Eu, fireste, in spiritul legii, am vrut sa o cunosc mai bine. Aia ca de ce imi bag mana sub bluza ei, ca sunt mizerabil blablabla. I’am explicat frumos ca nu fac altceva decat sa aplic legea BNR si ca ar face bine daca vrea credit, sa se lase cunoscuta. Nu vrea, nu’i dau credit. Pana pe la 7 seara i’am facut si dosarul de credit si vreo alte 3 dosare de leasing. Iata ca se pot da si legi bune!

*Ma suna un angajat de la departamentul de compliance, ca din cauza modificarii nush caror legi, o sa avem o pierdere de vreo 30 de milioane de euro. Mare cacat. Atata am pierdut eu aseara la biliard si nu am facut pe mine. De notat: sa trimit pe cineva la parlamentarii aia sa dea niste legi care sa nu-mi mai provoace pierdere, ci PROFIT !!!

*Ma intreaba angajatii ce dobanzi preferentiale le dau anul asta la credite. Bai tataaaaa...
Cum sa rezisti ca banca cu atatea dobanzi preferentiale??? Pai dobanzi preferentiale la aia din BNR, dobanzi preferentiale familiei mele, dobanzi preferentiale vecinilor de pe strada mea... pai cate dobanzi preferentiale sa mai suporte si banca asta? I`am pus sa puna osul la treaba si le-am taiat si aerul conditionat, sa le iasa tampeniile din cap!

*Iar sedinta de Comitet de Directie. Vezi Doamne, aia din BNR au urcat rata dobanzii cu 0,25 %, pana la 10 %. Mi-am adus linistit cosuletul cu fructe si in timp ce mancam, ii ascultam pe membrii Comitetului. Niste ghertzoi. Le-a luat vreo doua ceasuri sa se gandeasca cu cat marim dobanzile la credite. Grafice, powerpointuri, canale de transmisie a politicii monetare. Numai tampenii! I-am dat afara si am decis sa urc dobanzile cu 15 %. Retroactiv!!! Asa se fac afacerile, nu cu grafice si cu tot felul de....

*Am citit undeva ca Elvetia a fost singura tara care la depozite avea intr`o vreme dobanzi negative. Ca pentru a`ti tine banii la ei, trebuia sa platesti, nu sa primesti dobanda la sold, cum vor nesatuii astia. De trimis circulara la unitati ca, incepand de maine , cine vrea sa tina banii la mine in banca, sa plateasca. In fond, nimic nu e gratis pe lume.

*Telefon din Centrala, de la CEO-ul strain. Frate, cred ca e bolnav... il mananca acum sa ma intrebe chestii absolut aiurea. Nush ce indicator de solfabilitate (sau solvabilitate...?) voia, plus efectul de parghie si ROA (pe asta mai mult il urla decat il pronunta normal). Am stat cateva fractiuni de secunda sa ma gandesc ce vrea de fapt. Pe urma i`am spus: ”Cinci!” Raspunsul la toate intrebarile este „Cinci!”. Da`l dreaq de prost... nu ma face el pe mine din vorbe...

*Maine implinim 5 ani pe piata din Romania. Cu ocazia asta, ma gandesc sa organizez ceva grandios, pentru toti clientii. Un panou mare, cu mesajul „De 5 ani impreunatzi! Veniti de mancati si beti cu noi”, plus o mica stelutza. In dreptul ei, cu litere din alea mici-mici, scriu „Prezenta mea aici se considera un accept pentru a mi se mari cu 5 la suta marja de dobanda la orice produs oferit de banca, mai putin depozitele, pe care le donez bancii cu ocazia acestui eveniment”. Asa, nimeni n-o sa aiba ce comenta ca se simte inselat sau nu stiu ce...

*Cei de la Departamentul Urmariri Credite Neperformante sunt niste tampiti. Au sunat un client exact cat eram eu acolo si il rugau ca pe nu stiu cine sa vina sa isi achite din creditul de 10 milioane de euro, din care nu restituise niciun ban in ultimii 5 ani. Am crezut ca innebunesc cand i`am auzit. I-am smuls telefonul boului aluia si i-am arata cum trebuie discutat cu asemenea clienti. „Futu-ti gura ma-tii de imbecil, pana diseara vii si iti achiti creditul, ca altfel trimit raketzii pe tine, boule.Te fac prastie bai anus de gaina inshelata de cocosul ei cu o ratza depresiva cu 8 puisori! Tu crezi ca te joci cu noi, tampitule??? Ma duc peste tine si iti tai o mana si un picior, aurolacu dreaq!!!” Din pacate, respectivul client era chiar cel care venea la noi in control si pe care`l unsesem chiar eu ca sa fie mai intelegator... Pentru ca nu m-au avertizat la timp, i-am dat afara pe toti din departament. Pana la noi ordine, desfiintez serviciul de Urmarire Credite, ca numai belele am de pe urma lui.

*Am pus un expat sef la Trezorerie. E cel mai bine asa, ca nu pierdem vremea cu discutiile, el nestiind romaneste iar eu, nestiind nicio limba straina. Pur si simplu ii trec pe un biletel cat vreau sa-mi produca profit si langa suma ii desenez capul de mort.

*Fiica-mea, care e casiera la noi, a avut iar o problema. Necunoscand foarte bine bancnotele, a dat unui client in loc de o hartie de 100 de euro, un pachet intreg de hartii de 500 de euro. Deh, se intampla... fetita nu are decat 5 ani de banca, nu s-a nascut in Casierie, totusi! A trebuit sa sun la Politie sa le spun ca respectivul, caruia oricum ii luasem datele, a vrut sa jefuiasca banca si sa-mi violeze fata. Ca ne-a amenintat pe toti cu o grenada si, ca sa fiu sigur ca nu mai are nicio sansa, vorbeste arabeste. I-am cerut si daune de un miliard de euro pentru trauma psihica a fetitei mele. Care daca nu ar avea handicapul ala care-i provoaca batzaieli ale capului si spumitze la coltzurile gurii, ar fi putut izbucni in plans!

*Dumnezeule, nu stiam cat de tampiti pot fi unii clienti... Am incercat sa le explic ca lease back este atunci cand faci un contract de leasing, dupa care la finalul contractului imi dai bunul inapoi, chiar daca l`ai achitat deja! De aia e lease BACK. Aia nu pricepeau si pace. A trebuit sa le promit ca las dupa ei, ca sa nu mai urle. Oricum, ca sa ma calmez, a trebuit sa ard vreo 50 de contracte. La restul, le dublez dobanzile, tampitii naibii...

*Ma gandesc sa lansez si eu Internet Banking. Daca si CEC-ul are serviciul asta... Oricum, trebuie sa ma interesez daca la ei nu functioneaza mai atipic. Adica tu dai email cu tranzactia dorita, iar ofiterul care primeste emailul fuge repede la tine acasa, iti ia banii si completeaza actele, dupa care face viramentul din banca. Daca e asa, de poimaine il lansez!

*Nu-i inteleg nici pe sefii mei din strainatate... De 3 ani ma tot freaca la cap sa ne extindem in judet. Am cautat cel mai bun pret la terenuri si ne-am extins. Bine, e undeva pe un deal, la 15 km de sosea si in cativa ani vom fi conectati la reteaua de apa. Dar a fost ieftin! Acum ca cica de ce nu sunt clienti? Pai de unde mama naibii atatia clienti? Ce, daca faceam o sucursala in largul marii, cum sunt platformele alea petroliere, era mai bine? Chiar sunt tampiti!

Yahoo Messenger Recomanda banc pe Yahoo Messenger
Recomanda acest banc prietenilor Categorie: Jurnalul unui bancher | Adaugat de: goodfood | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]
Categorii
Bancuri cu adolescente
Bancuri cu albanezi
Bancuri cu Alinuta
Bancuri cu animale
Bancuri cu ardeleni
Bancuri cu avocati
Bancuri cu babe
Bancuri cu badea Gheorghe
Bancuri cu betivi
Bancuri cu blonde
Bancuri cu Bula
Bancuri cu calculatoare
Bancuri cu canibali
Bancuri cu ciobani
Bancuri cu diferente
Bancuri cu dinamovisti
Bancuri cu doctori
Bancuri cu evrei
Bancuri cu homosexuali
Bancuri cu ingineri
Bancuri cu Ion si Gheorghe
Bancuri cu Ion si Maria
Bancuri cu judecatori
Bancuri cu leprosi
Bancuri cu marinari
Bancuri cu moldoveni
Bancuri cu mosnegi
Bancuri cu muzicieni
Bancuri cu nebuni
Bancuri cu olteni
Bancuri cu pescari
Bancuri cu politisti
Bancuri cu preoti
Bancuri cu Radio Erevan
Bancuri cu rusi
Bancuri cu scotieni
Bancuri cu Scufita Rosie
Bancuri cu Sir si John
Bancuri cu soacre
Bancuri cu somalezi
Bancuri cu stelisti
Bancuri cu studenti
Bancuri cu tarani
Bancuri cu tigani
Bancuri cu unguri
Bancuri cu vanatori
Bancuri deocheate
Bancuri despre barbati
Bancuri despre femei
Bancuri despre casatorie
Bancuri diverse
Bancuri in desert
Bancuri la farmacie
Bancuri politice
Bancuri romanesti
Bancuri scarboase
Bancuri seci
Culmi
Ghicitori
Jokes
Jurnalul unui bancher
Legile lui Murphy
Maxime
Perle
Stiati ca....
Sex
Umor negru
Fraza zilei
Ilustrate
Calendar
«  Mai 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhiva materialelor
Cautare

Copyright MyCorp © 2024
Găzduire site gratuită — uCoz